Seniorer som njuter av livet

Här är det gott att leva

Att flytta till Djurängen ger dig alla möjligheter till en guldkantad vardag. Här bor du i en etablerad, familjevänlig stadsdel med fina promenadstråk och motionsspår inom räckhåll. Gott om service finns på nära håll, och du har heller inte långt till hela Kalmars utbud. Buss 411 tar dig snabbt in till centrum om du inte föredrar att cykla, förstås.

En enklare vardag

En kort promenad bort ligger nyöppnade Djurängsskolan som erbjuder undervisning från förskoleklass till årskurs 6. Granne med den ligger förskolan Djurängen, och föredrar familjen montessoripedagogik ligger montessoriskolan (och förskolan) Regnbågen lika nära.

barn har sina huvuden ihop och tittar ner i kameran

Närmaste skola för årskurs 7-9 är Funkaboskolan, 5 minuter bort med cykel. När du ska handla mat har du flera olika butiker på gångavstånd – apotek, vårdcentral och folktandvården likaså. Och vill du shoppa loss har du lika nära till alla butikerna på Hansa City.

En härligare fritid

Med såväl Djurängsskogen som Skälby på bekvämt promenadavstånd har du alla möjligheter till fina söndagspromenader och joggingrundor. Vill du ta ett dopp cyklar du enkelt till flera olika badplatser, allra närmast ligger Jutnabbens badplats och nyupprustade Norrlidsbadet. Skulle vädergudarna inte vara på humör har du cykelavstånd även till Äventyrsbadet. Och gillar du fotboll? Då kan du promenera till matcherna på Guldfågeln Arena.

översiktsbild av brf lyckan

Cykla hit– och dit

Kalmar är en cykelvänlig stad, från Brf Lyckan tar du dig in till allt som Kalmar har att erbjuda i form av service, aktiviteter, restauranger och caféer på omkring 15 minuter. Men härifrån kan du också ta cykeln på utflykt. Kanske till något av naturreservaten vid Horsö-Värsnäs, Svinö eller Stensö? Eller varför inte ta cykelfärjan till Öland?

två cyklar står parkerade framför äng

Är du intresserad av Brf Lyckan?

Är du intresserad av Brf Lyckan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!
Till toppen