Nya hus i Tahe? Ajjemän!

Nu lever husdrömmen i Jönköping igen. I populära Taberg, 15 minuter från centrala Jönköping, kommer ett helt nytt bostadsområde att växa fram. Här, granne med Tahesjön, finns chans att hitta hem såväl i egen villa som i lägenheter, radhus och kedjehus i bekväm bostadsrättsform.

På gång: bostäder för alla smaker

Hus och villatomter är en bristvara i hela Jönköpings kommun, och här i Taberg är även utbudet av bostadsrättslägenheter minst sagt skralt. Därför planerar vi för att Tahe ska bli ett levande och dynamiskt bostadsområde för alla åldrar där så gott som alla boendeformer finns representerade, berättar projektutvecklare Frida Johansson.

– Från tomter för dig som vill bygga egen villa ur Myresjöhus, SmålandsVillans eller Eksjöhus sortiment – till radhus, kedjehus och lägenheter i bostadsrättsform. Här kommer att finnas något för alla.

I ett grönt och levande område

Förutom en stor variation när det kommer till bostäder kommer Tahe som område att bli både grönt och trivsamt, med en lite lantlig känsla, berättar Frida.
– Det blir inte någon tät villamatta där alla hus ser likadana ut, utan en väldigt varierad bebyggelse. Tanken är också att bevara naturens nivåskillnader så långt det är möjligt, till exempel kommer området att ha en egen liten bergsknalle som passar perfekt för en picknick eller utflykt med de lite mindre barnen. Kommunen kommer också att bygga en ny, fin lekpark i området.

Säljstart innan årsskiftet

I skrivande stund har marken röjts från skog och kommunen håller på att projektera för att bygga infrastruktur som gator, vatten och avlopp. Det jobbet beräknas sedan vara klart under våren 2021. Och planeringen för de kommande bostäderna är också i full gång.

– Villatomterna kommer att fördelas genom kommunens tomtkö, och först ut bland bostadsrättsföreningarna blir Brf Trolleberget med radhus och kedjehus och Brf Furuberget med lägenheter i olika storlekar. Vi planerar för en säljstart innan årsskiftet 2020-2021. Gå in och anmäl intresse redan nu, så håller vi dig uppdaterad, tipsar Frida.

Bäst med Tahe

Frida Johansson, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

Taberg i sig är en väldigt populär ort med det mesta du behöver i din vardag, och Tahe får ett jättefint läge – du har till exempel bara ett par hundra meter till sjön. Dessutom har du smidig pendling till Jönköping, med bil är du framme på ungefär en kvart. Jobbar du i Torsvik kan du till och med cykla till jobbet.

Projekt

Kommande försäljning

Brf Trolleberget

Taberg, Tahe

  • Kommun Jönköping
  • Antal bostäder 24 rad- och kedjehus
  • Boarea 107 och 120 m²
  • Säljstart 7 oktober
  • Inflyttning Hösten 2022
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Projekt

Under planering

Brf Furuberget

Jönköping, Tahe

  • Kommun Jönköping
  • Antal bostäder Lägenheter i flerbostadshus
  • Säljstart 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer