Smarta hus vid skogens knut

Valsjöskogen i Åkersberga är ett bostadsområde som ska samspela och inspireras av omkringliggande natur. Omgivningarna är varierande och består av både snåriga buskage, vackra klipphällar, mångåriga höga tallar och andra grönskande träd. Precis intill Brf Valsjöskogen porlar en liten bäck förbi. Allt detta har vi tagit hänsyn till i utformandet av området.

Boende mitt i naturen

Naturen kring Valsjöskogen är allt annat än platt och både gatan och tomtmarken kring husen kommer att variera i höjd. På sina ställen blir det backigt och det kommer bli vackra höjdskillnader mellan husen precis sådär kuperat som naturen är mest. Genom att mixa olika husstorlekar uppnår vi även en variation i husens utseende. Blandningen av raka fasader, skärmtak och olika entréer bidrar till ett varierat intryck och gör området levande.

Hus för naturlig gemenskap

Samtliga hus har härligt öppna, sociala ytor på nedervåningen, medan övervåningen lämnar plats till familjens privata utrymmen. I de större husen finns även ett extra sovrum på nedre plan – perfekt för tonåringen, ett lekrum eller varför inte kontor? Samtliga hus är vackert placerade intill skog och grönområden. Var du än bor i Valsjöskogen kommer naturen alltid att vara närvarande.

Matchande färgsättning

Husens fasadkulörer är även de noga utvalda för att samspela med den omkringliggande naturen, och de fina trädgårdarna inbjuder till lata eftermiddagar i solen eller en trevlig grillafton med grannarna. Genom att variera de olika färgerna från bostad till bostad så skapas ett idylliskt kvarter där varje hus känns unikt. Genomgående för samtliga bostäder är en väl vald mörkgrå nyans på tak, fönster, dörrar och plåtar. Det ger området en jämn enhetlighet och knyter bostäderna samman utan att göra anspråk på den naturtrogna variationen.

Trä

 
Trä

Fasadkulören Trä är en klassisk och inbjudande brun nyans som interagerar med de omgivande höga tallarna och de andra vackra trädstammarna. Kulören ger området en värmande charm och passar till såväl de andra fasadfärgerna som till den omkringliggande skogen.

Jord

 
Jord

Fasadkulören Jord är en något ljusare jordnära nyans av brun-beige. Den är inspirerad av naturens mer grundläggande färgtoner i marken med grus, mossa, lera, lavar och jord. Kulören bidrar med värme och ger kvarteret rymd.

Skog

 
Skog

Fasadkulören Skog är en vacker naturtrogen grön som spelar mot det olivgröna. Denna kulör utgör grunden för färgsättningen i Brf Valsjöskogen och förutom utvalda bostäder så målas även samtliga förråd i denna färg. Grönt sägs ha en lugnande inverkan på människors upplevelse och just denna nyans är vald med hänsyn till de lummiga, omkringliggande ädellövskogarna.

Berg

 
Berg

Fasadkulören Berg är en modern blå-grå färg som upplevs som en lugn kontrast till de andra mer klassiska naturfärgerna. Precis som att berg, stora stenar och klippor är naturliga kontraster i en grönskande skog så ska denna kulör bidra med liv och variation på ett originellt sätt.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Valsjöskogen

Åkersberga, Margretelund

  • Antal bostäder 29 par- och radhus
  • Pris Från 2 995 000 kr
  • Inflyttning okt 2021 - apr 2022
Läs mer