Mysig uteplats med en härlig sangria

Frågor och svar om Brf Valsjöskogen

Här samlar vi svar på alla de frågor du kan tänkas ha om bostäderna och livet i Brf Valsjöskogen.

Vanliga frågor och svar

Har ni ett visningshus man kan besöka?

Självklart har vi det! Visningshuset i fråga är på 120 kvm som rymmer fem rum i två plan. Huset har en öppen planlösning, fullutrustat kök, två badrum och är lite av familjens favorit. 

Anmäl dig till en visning genom att klicka här.

Är förhandsavtalet bindande eller kan man hoppa av?

Förhandavtalet är bindande och innebär att man inte kan hoppa av affären. Tidigare rättsfall visar att
man kan hoppa av ett förhandsavtal om det sker en väsentlig avgiftshöjning eller om tillträdet flyttas
mer än 6 månader. Men vi planerar inte att höja avgiften eller flytta tillträdena.

Vad behöver jag betala?

När förhandsavtalet är tecknat så betalar du in ett förskott på 80 000kr. Sedan betalar du inget förrän det är dags för tillträde. Då ska resterande del av insatsen samt eventuella tillval betalas.

Kan man göra tillval?

Tyvärr går det inte att göra tillval längre då vi redan har börjat tillverka husen.

Är förråden isolerade?

Ja, förråden är isolerade.

Vad händer om alla bostäder inte blir sålda?

OBOS svarar för eventuellt osålda lägenheter under 6 månader efter avräkningsdagen, därefter köper OBOS eventuellt osålda lägenheter.

Får jag renovera eller göra om i och utanför min bostad?

Som innehavare av en bostadsrätt får du tex. Måla eller tapetsera om utan föreningens tillåtelse. Andra väsentliga ändringar, exempelvis utbyggnad av altaner, ommålning av fasad, montage av markiser, bygga carport eller staket behöver man ett godkännande från föreningens styrelse. Den byggande styrelsen kan i regel ta mindre beslut om boendemiljön. Större beslut brukar man normalt avvakta med tills alla är inflyttade och föreningen lämnats över till er som boende. Vi på OBOS vill att ni som bor i området ska vara med och ta beslut kring det som rör er boendemiljö.

Exempel på mindre beslut kring boendemiljön:
Elektroniska lås på ytterdörren, typ Yale Doorman.

Exempel på större beslut kring boendemiljön:
Byggnation av staket eller pergola. Installation av kamin. Utbyggnad av altan. Utvändig målning.

Är driftkostnaderna i kostnadskalkylen exakta?

Nej, driftkostnaderna i kostnadskalkylen är uppskattade. Kostnaden för exempelvis el beror helt på hur mycket hushållet förbrukar. Kostnaden för avfall kan också skilja sig från kommun till kommun och beror på vilket avtal man som boende väljer.

När får vi titta på vårt hus första gången?

På slutbesiktningen får ni besöka ert hus första gången.

Får vi besöka byggarbetsplatsen?

Man får besöka byggarbetsplatsen om man har tillstånd till det. Vid träffar som vi på OBOS anordnar, så som visningar eller byggplatsträffar så ser vi till att alla säkerhetsföreskrifter efterlevs.

Vad är färdigt när vi flyttar in?

Målsättningen för oss är alltid att allt är nyckelfärdigt och klart när det är dags för tillträde. Vissa delar av byggnationen är dock beroende av klimatet och är det exempelvis extrem torka en sommar så kan det vara svårt att lägga gräsmatta och plantera häck. Flyttar man in vintertid är det heller inte möjligt för oss att färdigställa marken. I sådana fall gör vi klart resterande delar när vädret tillåter. I vissa projekt kan det vara så att man flyttar in i etapper och att delar av området fortfarande är under byggnation. Hör av er till projektets kundansvarig om ni har frågor om vad som gäller för just erat hus.

Är du intresserad av Brf Valsjöskogen?

Är du intresserad av Brf Valsjöskogen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!